Csütörtökön – október 17-én – az esti 6.00 órai szentmise, Teréz mise lesz.


Október, Szűz Mária hónapja. Így hétköznaponként a reggeli szentmisék után, illetve az esti szentmisék előtt – 17.30 órától – minden nap elimádkozzuk a rózsafűzért.


Templomunk búcsúja november 1-je Mindenszentek ünnepe, amit a napján tartunk. Vasárnapi miserend lesz: ½ 8, 9, 11, 18 órai kezdetekkel.

Az esti 6.00 órás, búcsúi szentmisére, várjuk az esperes kerület papjait is concelebrálásra. A szentmise főcelebránsa Lápossy Péter atya, a pápai nagykövet – nuncius – titkára lesz. Közreműködik, templomunk felnőtt kórusa a Farkasréti Omnium Sanctorium. Egyben, ez a nap templomunkban a szentségimádási nap, 15-17 óráig csendes szentségimádás lesz.
Ez egy jó lehetőség a plébánia csoportoknak, hogy egy-egy félórányi időtartalomban, részt vegyenek közösen a Szentségimádáson.


Templomunk búcsújára való felkészülési lelkigyakorlatot, triduumot tart október 29-30-31-én (kedd-szerda-csütörtök) az este 6.00 órai szentmisék keretében Tóth Kálmán atya. Triduum mottója: Gesztusok a vallásunkban és a test imája Mindenkit szeretettel hívunk és várunk.


Templomunk színes üvegablakai restaurálásra szorulnak. A nap UV sugárzása megrongálta a festéket, ami színessé tette a fehér és sárga katedrál üveget. Az üveg restaurátorok a következő hónapokban – amint a műemlékvédelmi hatóságtól az engedélyt megkapták, – elkezdik a restaurálást. A munkálatok tervezett költsége négyzetméterenként 450.000 Ft. A mai vasárnap, erre a tervezett felújításra, történik a perselyezés. Előre is köszönjük és Isten fizesse meg nagylelkűségüket!


A jövő vasárnap a Missziók javára lesz országos perselygyűjtés.