Címlap | Blogok | Farkasrét blogja

Imafelhívás a magyar nemzetért – 2022.01.09.

I. Az Őrtüzek Imádság Háza 12 héten át tartó imádságot kezdeményezett a magyar nemzetért, mely 2022. január 9-től április 3-ig tart. Az imádság hat területre terjed ki, mindegyik szándékra 2-2-2 héten át lehet imádkozni.

 1./ A magyarországi Egyházért, a keresztényekért, a keresztények egységéért, az egyházi vezetőkért. (január 9-től 22-ig)

 2./ A politikusokért, a világi vezetőkért. (január 23-tól február 5-ig)

 3./ A tömegtájékoztatásért, közbeszédért, azért, hogy az emberek tiszteltben tartsák a másik véleményét és egymást, szerető és elfogadó módon beszéljenek egymással. (február 6-tól 19-ig)

 4./ A családokért, mint legkisebb közösségekért, emberi kapcsolatokért. (február 20-tól március 5-ig)

 5./ A fiatalokért, akik Magyarország jövőjének alapjai, zálogai és örökösei. (március 6-tól 19-ig)

 6./ Magyarország megtéréséért, az ébredésért. (március 20-tól április 3-ig)

Az első témában Varga László kaposvári megyéspüspök atya küldött videó-üzenetet, amit a www.imadsaghaza.org honlapon lehet megnézni. A honlapra felkerült egy ima-segédlet is, noha tetszés szerint lehet imádkozni a fenti szándékokra: pl. fohász, Miatyánk, egy tized rózsafüzér stb.

 

II. 2006-ban a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) imaévet hirdetett a nemzet lelki magújulásáért. Ebben a körlevélben írta: „Nemzetünk nagyon nagy bajban van. Csak Isten irgalma menthet meg minket.”

Az MKPK 2010. március 28-án, az országgyűlési választások előtt kiadott újabb körlevelében megismételte a fenti mondatokat, hozzátéve: „Sajnos, helyzetünk azóta még tovább romlott, de a lelki megújulás vágya is erősödött. Mindnyájan érezzük, hogy mélyponton áll ma nemzetünk. Ez azonban nem taszít reménytelenségbe minket.”

 

Az utóbbi években folytatódott erkölcsi fellazulás és a koronavírus-járvány következményeit mindnyájan tapasztaljuk. Nem túlzás azt mondani, hogy a világ nagyon nagy bajban van. Ebben a globális válságban helyénvaló Isten irgalmát kérni Szent II. János Pál pápa imádságával:

 

Ó, Mária, irgalmasság anyja,

tekints mindannyiunkra,

hogy Krisztus keresztje erejét ne veszítse,

hogy az ember le ne tévedjen a jó útjáról,

el ne veszítse bűntudatát,

gyarapodjék reménye Istenben,

aki gazdag az irgalomban,

szabadon tegye jó cselekedeteit,

melyeket Ő előre elrendelt,

és így egész életével

Isten dicsőségének dicsérete legyen. Amen.

 

 

AttachmentSize
Vesperás, 2022-01-10.odt24.53 KB
Ima-segédlet_ok2.pdf146.92 KB