Címlap | Blogok | Farkasrét blogja

Lelki otthonunk az Egyház, 26. - 2019.09.30.

1./ A sátán mindig belerondít a jóba.

Erre számos példát mondhatunk. A bibliai Jób története arról szól, hogy van egy istenfélő, derék ember, szép családdal, de a sátán belerondít életébe: előbb elveszti vagyonát, utána gyermekeit, legvégül pedig egészségét is. Ennek ellenére sem lázad Isten ellen, hanem azt mondja: „Az Úr adta, az Úr elvette, legyen áldott az Úr neve.” (Jób 1,21)

Nem akarom a sátánt a falra festeni, de napjainkban is belerondít a jóba. A kormány lehetővé tette a legalább három gyermeket nevelő családoknak, hogy anyagi támogatásban részesülnek egy nagyobb méretű családi autó vásárlásához. A kancelláriaminiszter által tartott kormányinfón arról szólt egy újságíró, hogy valaki egy sok milliót érő luxusautóhoz vette igénybe ezt a támogatást; majd megkérdezte Gulyás Gergelyt, nem tartja-e jogosulatlannak az ilyen esetet. A miniszter elővett egy kimutatást, mely szerint az esetek túlnyomó többségében Ford, Opel, Dacia és más középkategóriás autók vásárlásáról van szó. Egyébként a kormány kedvezményes intézkedése a három gyermek vállalását akarja honorálni. A sátán belerondít a jóba.

Az elmúlt hetekben említést tettem a közép-lengyelországi Płock városában rendezett melegfesztiválról és egy 15 éves kamasz fiú bátor kiállásáról. Ez a város más eseményről is ismert.

2./ Płock városa és Szent Fausztina nővér összekapcsolódik.

Szent Fausztina nővér ebben a közép-lengyelországi városban Jézustól azt az utasítást kapta látomásában, hogy készítsen egy képet az alábbi felirattal: „Jézusom, bízom benned!” A látomás idején - 1931. február 22. - Fausztina 26 éves volt, s hét év múlva, 33 évesen meghalt. Annyi időt töltött a földön, amennyit Jézus. Az Isteni Irgalmasság közismert képe azóta a világ számos templomában látható, Szent II. János Pál pápa bevezette az irgalmasság vasárnapjának megülését a liturgiában; s mily különös, hogy öt évvel később éppen ennek az ünnepnek a vigíliáján távozott a földi életből a lengyel pápa. Ezek bizonyára nem a véletlen művei, hanem inkább isteni hitelesítő pecsétek.

Nos, a sátán ebben a városban is belerondított a jóba. Vajon csak a véletlen műve, hogy pont ott provokálták a hívőket a szivárványszínűre festett czestochowai Fekete Madonna képével? Nem véletlen eseményről van szó, hiszen kétszer is történt ilyen provokáció: húsvéti időben és most augusztusban. A sátán nem tud mást adni, mint lényege: lázít, provokál, belerondít a jóba.

3./ A keresztényeket diszkriminációval vádolni – ez hazugság. Bizonyára ez a hazugság is a sátántól ered, akit Jézus a hazugság atyjának nevez (Jn 8,44).

dr. Székely János püspök atya egy újság megkeresésére adott válaszában írja: „A kereszténység és a katolikus egyház nem ítél el senkit a nemi irányultsága miatt. A Biblia arra tanít, hogy minden ember Isten képmása. Isten gyermeke. Minden ember tiszteletet érdemel. A katolikus egyház azt tanítja, hogy senkit sem szabad diszkriminálni, megvetni, kizárni a közösségeinkből a nemi irányultsága miatt. (vö. Ferenc pápa, Amoris laetitia 250).”

...Az egyház azt kéri az LMBTQ személyektől és az őket képviselő egyesületektől, hogy ne tekintsék a gyűlölet (homofóbia) megnyilvánulásának azt, ha mi hiszünk abban, hogy létezik egy gyönyörű, objektív isteni rend a szerelemmel kapcsolatban. Tolerálják ezt a nézetünket. Ne kényszerítsék a társadalmat arra, hogy házasságnak kelljen nevezni az azonos neműek együttélését. Ahogyan a színtévesztők sem várják el azt másoktól, hogy a kéket ezentúl kéknek és zöldnek is lehessen nevezni, és a kettőt mostantól a társadalom egyenértékűnek tekintse. Ne kényszerítsék rá az iskolákra, hogy a gyermekeket és a fiatalokat az ő ideológiájuk szerint kelljen nevelni (vö. Gabriele Kuby, A nemek forradalma, 59). Ne büntessék meg azt a cukrászt, aki nem szeretne azonos neműek „esküvőjére” az ő neveikkel ellátott tortát készíteni (vö. Rod Dreher, The Benedict Option, New York 2017, 84). Ne büntessék azt az egyházi iskolát, amelyik nem kíván felvenni olyan tanárt, aki azonos neművel él együtt, vagy aki az LMBTQ ideológiát igyekszik átadni a gyerekeknek. Ne kényszerítsék a városokat arra, hogy ezt az ideológiát kelljen végignézniük az utcákon. Örülnénk, ha a társadalom tiszteletben tartaná minden kisgyermek jogát arra, hogy legyen édesanyja és édesapja. Azt szeretném kérni, hogy gondolkodhassunk és élhessünk a magunk meggyőződése szerint, főként nevelhessük ebben a meggyőződésben a gyermekeinket. Úgy gondolom, az igazi tolerancia ezt jelenti.” - Köszönjük Püspök Atya világos nyilatkozatát!

 

 

AttachmentSize
Vesperás, 2019-09-30.odt35.21 KB