Címlap | Blogok | Farkasrét blogja

Imádkozó családok, 1. - 2020.09.27.

Az örvendetes rózsafüzér első titka: Akit te, Szent Szűz a Szentlélektől fogantál

 

Hat hónap múlva elküldte Isten Gábor angyalt Galilea Názáret nevű városába egy szűzhöz. A szűz egy Dávid családjából való férfinak, Józsefnek volt a jegyese és Máriának hívták.” (Lk 1,26-27)

Amikor ezt a tizedet imádkozod, lelkedet a menny felé emeled, mint egy nyitott edényt. Szíved megnyílik Istennek. Be akarod fogadni Őt, mert lelked vágyakozik Utána. „Jézus, akit te, szent Szűz, a Szentlélektől fogantál.” S te magad is befogadod Őt. Ott van lelkedben, ott van benned.

(dr. Herbert Madinger: Imádkozó családok, 87)

 

Mária „igen”-t mondott Gábor angyal közlésére, miszerint ő lesz a Megváltó édesanyja. Ebben az engedelmes igen-ben benne foglaltatik az egész emberiség: Mária az egész emberiség nevében vállalta az Isten akaratának való engedelmességet. - Engedelmes vagy Isten akaratának? Nem lógsz ki a sorból?

 

„Aki szeret engem – mondja Jézus –, az megtartja tanításomat, s Atyám is szeretni fogja. Hozzá megyünk és benne fogunk lakni. Aki nem szeret, az nem tartja meg tanításomat.” (Jn 14,23-24)

 

Mária igen-jére Jézus megfogant a Szentlélek erejéből és növekedni kezdett Mária méhében. A te igen-edre Jézus békéje és öröme költözik beléd, ahogy Szent Pál apostol írja: „Élek, de már nem én élek, hanem Krisztus él énbennem.” (Gal 2,20) Az engedelmesség nem könnyű, de jutalma az öröm és béke.

 

Taize-i ének:

Jézus életem, erőm, békém, Jézus társam, örömöm.

Benned bízom, Te vagy az Úr, már nincs mit félnem, mert bennem élsz,

Már nincs mit félnem, mert bennem élsz. Jézus…

 

 

AttachmentSize
Imádkozó családok, 1. - 2020-09-27.odt17.19 KB