Címlap | Blogok | Hirdetések blogja

Hirdetések 2010.11.28.

Plébániánk heti hirdetései

Advent 1. Vasárnapja

 1. A múlt vasárnapi országos karitász-napi gyűjtés eredményeképpen templomunkból 166.000 forintot továbbítottunk a Karitász központnak.
 2. A mai vasárnappal kezdődik az új egyházi év, az adventi szent idő. Adventben minden szombaton este 6 órakor, a szentmise keretében ünnepélyes gyertyagyújtást tartunk. Adventben hétfőtől szombatig minden nap orgonás hajnali szentmisét tartunk, 6 órai kezdettel. Az utolsó alkalom december 23-án, csütörtökön lesz.
 3. Idén is folytatjuk a "Szállást keres a Szent Család" hagyományát. Az ebben résztvevők egy-egy estére imádkozásra, beszélgetésre befogadják egymást, mintha a Szent Családot fogadnák be. A Szent Családot ábrázoló kép a mai vasárnap, a 9 órai szentmise után indul útjára és december 24-én vasárnap, a karácsonyi vigília misére érkezik vissza a templomba. A kép egy-egy napig a befogadó családnál marad. Várjuk a kedves testvérek jelentkezését, feliratkozását a sekrestyében.
 4. A héten lesz a decemberi elsőcsütörtök és elsőpéntek. Csütörtökön délután 4 órától az Oltáregylet megtartja szokásos imaóráját a hittanteremben, 5 órától szentóra lesz a templomban. Pénteken a reggeli szentmisét betegeinkért ajánljuk fel. A jövő vasárnap elsővasárnap, délután szentségimádást tartunk.
 5. A Nyugdíjas klub keretében december 1-jén, szerdán, délután 2 órakor az Uránia filmszínházban megtekintjük a Papp Lajos szívsebészről készült 2 részes filmet. Indulás 1/4 2 órakor a templomtól. Jelentkezni vasárnap az esti szentmise után lehet a sekrestyében, vagy hétfőn és kedden irodaidőben a plébánián. A mozijegy ára: 1100 Ft
 6. December 4-én, szombaton a felső tagozatosok és középiskolások számára 10 órától délután 5 óráig lelki napot tartunk a plébánián
 7. Ugyancsak december 4-én, délelőtt 9-től 12 óráig a kishittanosoknak kézműves foglalkozás lesz a közösségi házban.
 8. Jövö vasárnap, december 5-én reggel 8 órától este 7 óráig rendezzük meg a szokásos karácsonyi könyvvásárt a hittanteremben.

 9. Karitász csoportunk szervezésében december 12-én, vasárnap 8-tól 18 óráig kerül sor az immár hagyományossá vált karácsonyi jótékonysági ajándékvásárra. Szeretettel várjuk testvéreink kisebb ajándéktárgy-adományait erre a célra, az irodai szolgálat idején. A bevételből környékünk szegényeit szeretnénk karácsonyra megajándékozni.

 10. Megjelent a Szegletkő újság adventi - karácsonyi száma. Az újság előállítási költsége darabonként 300 forint. A lap árát és a további megjelenésére szánt adományokat a templom belső terében lévő fa perselybe kérjük bedobni.

 11. Előre jelezzük, hogy felnőtt kórusunk december 19-én, vasárnap délután templomunkban karácsonyi áhítatot tart. A Szegletkő újságban hirdetett 7 órai kezdés helyett a koncert délután 1/2 5-kor kezdődik.