Címlap | Blogok | Hirdetések blogja

Advent 4. Vasárnapja

1.     A Szent Antal persely novemberi bevétele 173 ezer forint volt, melyből karitász csoportunk gondoskodik a plébánia rászorulóiról.

2.     A Család Éve  keretében a vasárnap 9 órai szentmiséken a farkasréti családok hozzák az oltárhoz a felajánlást. Erre a sekrestyében lehet feliratkozni egy-egy alkalmas időpontra.

3.     A mai vasárnap, délután ½ 5-kor templomunkban felnőtt kórusunk karácsonyi áhítatot tart. A koncerten közreműködik: templomunk vegyeskara, a Zuglói Filharmónia vonós kamarazenekara, Kirkósa Tamás (cselló), Kirkósáné Magda Tünde (xylorimba), Dudits Irén (zongora) és Fodor Ildikó (ének). A műsor plakátokon olvasható. Mindenkit szeretettel várunk!

4.     Az utolsó adventi orgonás hajnali szentmisét december 23-án, csütörtökön tartjuk, 6 órai kezdettel. A reggeli misék dec. 27-től ismét 7 órakor, illetve szombatonként  ½ 8 –kor kezdődnek.

5.     A karácsonyi szünet idején, december 23-tól a plébániai hitoktatás szünetel.

6.     Karácsonyi „Betlehemes játékra” hívjuk minden kedves hívünket, december 24-én, pénteken délután 3 órára. A Szenteste délutánján, közvetlenül a pásztorjáték után, kb. 4 órakor a gyermekek számára karácsonyi vigília-misét tartunk. Este 6 órakor nem lesz szentmise! Délután 5 órától este 11 óráig a templomot zárva tartjuk. Az éjféli mise előtt, fél 12 órai kezdettel a felolvasók közössége irodalmi műsort ad elő. 25-én, szombaton ünnepi miserendet tartunk. 25-én, szombaton az esti mise nem előestének számít, így tehát 26-án, vasárnap kötelező a szentmise.

7.     A karácsonyi szentgyónás elvégzésére kínálunk  lehetőséget december 24-én reggel 9-től 12-ig, illetve a vigília mise után, ½ 5-től, igény szerint.

8.     Jövő vasárnap, december 26-án lesz a Szent Család ünnepe. Szeretettel hívjuk a kerek évfordulót ünneplő házaspárokat és családjukat a ½ 11 órai szentmisére. A szentmise végén külön ünnepi liturgia keretében megáldjuk a jubiláns házaspárokat. Ezt követően agapé lesz a hittanteremben a jubiláló családok számára.

9.     Jövő vasárnap a 9 órai szentmisét az Édesanyák Szent Mónika imaközösségének tagjaiért mutatjuk be.

10. Szeretettel ajánljuk a testvérek figyelmébe a templomunk előtti fenyőfa vásárt. Kiss Ferenc vállalkozó saját termesztésű friss fákat árusít, és templomunk részére évek óta adományként ajánlja fel karácsony ünnepére a fenyőfákat.