Címlap | Blogok | Hirdetések blogja

Advent 2. Vasárnapja (2010. december 5.)

 

1.     Adventben minden szombaton este 6 órakor, a szentmise keretében ünnepélyes gyertyagyújtást tartunk. Adventben hétfőtől szombatig minden nap orgonás hajnali szentmisét tartunk, 6 órai kezdettel. Az utolsó alkalom december 23-án, csütörtökön lesz.
2.     Idén is folytatjuk a "Szállást keres a Szent Család" hagyományát. Az ebben résztvevők egy-egy estére imádkozásra, beszélgetésre befogadják egymást, mintha a Szent Családot fogadnák be. A Szent Családot ábrázoló kép egy-egy napig a befogadó családnál marad, majd december 24-én, a karácsonyi vigília misére érkezik vissza a templomba. Várjuk a kedves testvérek további jelentkezését a sekrestyében.
3.     A mai vasárnap elsővasárnap, délután szentségimádást tartunk.
4.     Már van lehetőség a jövő évi szentmisék előjegyzésére, az irodai szolgálat idején.
5.     Megjelent a "Szegletkő" újság adventi – karácsonyi száma. Az újság előállítási költsége darabonként 300,- Ft. A lap további megjelenésére szánt adományokat a templom belső terében lévő fa perselybe kérjük bedobni.
6.     A mai vasárnap, reggel 8 órától rendezzük meg a szokásos karácsonyi könyvvásárt a hittanteremben. A vásár még az esti szentmise után is látogatható.
7.     Jövő vasárnap, december 12-énreggel 8-tól este 6 óráig tartja Karitász csoportunk a karácsonyi jótékonysági ajándékvásárt. Szeretettel várjuk testvéreink kisebb ajándéktárgy-adományait erre a célra, az irodai szolgálat idején. A bevételből környékünk szegényeit szeretnénk karácsonyra megajándékozni.
8.     A Nyugdíjas klub következő találkozójadecember 15-én, szerdán, délután 3 órától 5 óráig lesz a hittanteremben. Ezúttal plébániánk hittanosai karácsonyi műsort adnak elő.
9.     Előre jelezzük, hogy felnőtt kórusunk Advent 4-ik vasárnapján, december 19-én délután ½ 5-kor templomunkban karácsonyi áhítatot tart. Mindenkit szeretettel várunk!
10. Főegyházmegyénk képes magazinja, az „Esztergom-Budapest” című újság, valamint a decemberi Életige a templom előteréből ingyenesen elvihető.
11. Szeretettel ajánljuk a testvérek figyelmébe a templomunk előtti fenyőfa vásárt. Kiss Ferenc vállalkozó saját termesztésű friss fákat árusít, és templomunk részére évek óta adományként ajánlja fel karácsony ünnepére a fenyőfákat.