Címlap | Blogok | Hirdetések blogja

Advent 1. Vasárnapja (2012. XII. 2.)

1. A múlt vasárnapi országos karitász – gyűjtés alkalmával templomunkban 220 ezer forint gyűlt össze, melyet a Karitász Központhoz továbbítottunk. Helyi karitász csoportunk munkáját, plébániánk szegényeit továbbra is a templom belső terében található karitász-perselyeken keresztül támogathatjuk.

2.     A mai vasárnap elsővasárnap, délután szentségimádást tartunk.

3.  A héten lesz a decemberi elsőcsütörtök és elsőpéntek. Az Oltáregylet csütörtökön délután 5 órától imaórát tart a plébánián. Az elsőcsütörtöki szentségimádás este fél 7-től 8 óráig tart, ezalatt szentgyónási lehetőség lesz.  Elsőpénteken a reggeli szentmisét betegeinkért ajánljuk fel, este ½ 7 től pedig ifjúsági szentségimádást tartunk, utána agapé lesz a plébánián.

4.  A Rózsafüzér Társulat a héten szerdán, este ½ 6-kor közösen imádkozza a rózsafüzért. A titokcserére az esti szentmise után kerül sor. Az új jelentkezők ekkor léphetnek be a rózsafüzér társulatba.

5.  Adventben minden szombaton ünnepélyes gyertyagyújtással kezdjük az esti szentmiséket. Az orgonás hajnali szentmiséket hétfőtől péntekig reggel 6 órakor, szombatonként pedig ½ 8-kor tartjuk. A hajnali szentmisék alatt –kedd és szombat kivételével- gyóntatás is lesz.

6.   Az idei Adventben is folytatjuk a "Szállást keres a Szent Család" hagyományát. Az ebben résztvevők egy-egy estén imádkozásra, beszélgetésre fogadják egymást, mintha a Szent Családot fogadnák be. Várjuk a kedves testvérek jelentkezését, feliratkozását a sekrestyében.

7.  Jövő szombaton, december 8-án délelőtt 10- től 12 óráig ádventi kézműves foglalkozás lesz a gyerekeknek.

8.     Jövő vasárnap, december 9-én az este 6 órai szentmise szolgálatát a Rákosszentmihályi Gitáros Zenekar látja el. A zenekar lemezbemutató turnéja keretében –már 17-ik alkalommal- a szentmisén Bácskay Zsolt: Mise a megújulásért című művét adja elő. A műről készült stúdióalbum a mise után CD-n megvásárolható 2000 Ft-ért. A CD eladásából befolyt összegből a zenekar Böjte Csaba atya Dévai Szent Ferenc Alapítványát támogatja.

9.    Szintén a jövő vasárnap, reggel 8-tól este 6 óráig rendezzük meg a karácsonyi jótékonysági ajándékvásárt. Karitász csoportunk szeretettel várja az erre a célra alkalmas kisebb ajándéktárgy-adományokat, ezeket a héten, az irodai szolgálat idején lehet leadni. A bevételből környékünk szegényeit fogjuk karácsonyra megajándékozni.

10. A szokásos karácsonyi könyvvásár 2 hét múlva,december 16-án, vasárnap lesz a hittanteremben, reggel 8-tól este 7 óráig. A vásáron az egyházi kiadók könyvei, DVD-k és naptárak lesznek kaphatók.