Címlap | Blogok | Hirdetések blogja

Advent 1. vasárnapja
1.     

A múlt vasárnapi országos karitász- napi gyűjtés eredményeképpen templomunkból 220 ezer forintot továbbítottunk a Karitász központnak.

2.     

A mai vasárnappal kezdődik az új egyházi év, az adventi szent idő. Adventben minden szombaton ünnepélyes gyertyagyújtással kezdjük az esti szentmiséket, hétfőtől szombatig pedig minden nap orgonás hajnali szentmisét tartunk, 6 órai kezdettel. Az utolsó alkalom december 23-ika, péntek.

3.     

Az idei Adventben is folytatjuk a "Szállást keres a Szent Család" hagyományát. Az ebben résztvevők egy-egy estén imádkozásra, beszélgetésre fogadják egymást, mintha a Szent Családot fogadnák be. A Szent Családot ábrázoló kép a mai vasárnap, a 9 órai szentmise után indul útjára, és december 24-én, a karácsonyi vigília misére érkezik vissza a templomba. A kép egy-egy napig a befogadó családnál marad. Várjuk a kedves testvérek jelentkezését, feliratkozását a sekrestyében.

4.     

A héten lesz a decemberi elsőcsütörtök és elsőpéntek. Csütörtökön délután 5 órától az Oltáregylet megtartja szokásos imaóráját a hittanteremben. Az esti szentmise után szentségimádást tartunk a templomban. Elsőpénteken a reggeli szentmisét betegeinkért ajánljuk fel, este 7 órától pedig ifjúsági szentségimádás lesz, utána agapé. A jövő vasárnap elsővasárnap, délután szentségimádást tartunk.

5.     

A Nyugdíjas klub keretében december 1-jén, csütörtökön ismét ellátogatunk a MOM Kulturális Központba, az este 7 órakor kezdődő előadásra. Sándor György humoralista vendége ezúttal Eperjes Károly színművész lesz. Találkozás itt  a templom előtt ¼ 7 –kor, vagy a MOM előcsarnokában, az előadás kezdete előtt. Szeretettel hívunk minden érdeklődőt.

6.     

December 3-án, szombaton délelőtt 9- től 12 óráig ádventi kézműves foglalkozás lesz a gyerekeknek.

7.     

Jövő vasárnap, december 4-én, délután fél 4-től közös családi filmnézés lesz a hittanteremben. A film címe: Albert Schweitzer – Egy élet Afrikáért. Mindenkit szeretettel vár a Család csoport.

8.     

Ugyancsak jövő vasárnap, reggel 8-tól este 7 óráig rendezzük meg a szokásos karácsonyi könyvvásárt a hittanteremben. A vásáron az egyházi kiadók könyvei, DVD-k és naptárak kaphatók. A filmvetítés miatt, délután 3-tól fél 6- ig természetesen szünetel a vásár.

9.     

Karitász csoportunk szervezésében december 11-én, vasárnap reggel 8-tól este 6 óráig kerül sor az immár hagyományossá vált karácsonyi jótékonysági ajándékvásárra. Szeretettel várjuk testvéreinktől az erre a célra alkalmas kisebb ajándéktárgy-adományokat, ezeket az irodai szolgálat idején kérjük leadni. A bevételből környékünk szegényeit fogjuk karácsonyra megajándékozni.

Megjelent plébániánk közösségi lapja, a "Szegletkő". Újságunk előállítási költsége darabonként 350,- Ft. Kérjük, hogy a lap támogatására szánt adományokat a templom belső terében lévő fa perselybe szíveskedjenek bedobni.