Címlap | Blogok | Hirdetések blogja

2017. június 25. Évközi 12. vasárnap

1./ Jövő vasárnap kerül sor az ún. Péter-fillérek országos templomi gyűjtésre a Szentföld javára.

 

2./ Jövő vasárnap a 9 órai szentmise után áldásban részesítjük a gyermekáldásra váró, illetve az áldott állapotban lévő asszonyokat. Erről a múlt heti lelkipászto-ri levélben olvashattunk.

 

3./ Ferenc pápa múlt vasárnap dr. Székely János segédpüspök atyát szombathelyi megyéspüspöké nevezte ki. Amint Erdő Péter bíboros úr körlevelében írja: „Főegyházmegyénk egész közössége számára igen nagy kitüntetés ez a kinevezés, mely egyben Püspök atya eddigi eredményes szolgálatának, és a papság, a papnövendékek, a főiskolai hallgatók, valamint a hívek iránt tanúsított kiemelkedő lelkipásztori szeretetének elismerése is.”

Székely János püspök atya ünnepélyes beiktatására a szombathelyi székesegyházban július 8-án 10.30 órakor kezdődő ünnepi szentmisében kerül sor.

 

Székely János püspök atya üzenetében megköszöni a hívek nagy szeretetét, amivel körbevették. „Származásom Egyházmegyéje mindig is forrás és inspiráló minta lesz a számomra” – írja a kinevezett megyéspüspök atya. „Kérem, imádkozzanak értem, hogy új küldetésemet Jó Pásztorunk, Krisztus, az Örök Főpap szándéka szerint tölthessem be.”

 

4./ A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia a közel-keleti keresztények megsegítésére online adománygyűjtést hirdetett. Adományokat augusztus végéig lehet átutalni a következő számlaszámra:

CIB Bank 11100104-18181490-14000003

 

 

AttachmentSize
20170624.docx33.9 KB