Címlap | Blogok | Hirdetések blogja

2012.03.04. - Nagyböjt 2. Vasárnapja

1.     A múlt vasárnapi országos perselygyűjtés alkalmával templomunkban 430 ezer Ft adomány gyűlt össze a katolikus iskolák javára.

2.     A mai vasárnap elsővasárnap, délután szentségimádás lesz.
3.     Nagyböjtben péntekenként este ¼ 6 órai kezdettel keresztutat végzünk.
4.     A héten pénteken, (március 9-én)  templomunkban nem lesz sem keresztút, sem esti szentmise, mert a Városmissziós est programján veszünk részt a Szent István Bazilikában, délután 4 órától. A részletes program a hirdetőtáblán olvasható. Szeretettel hívjuk a kedves híveket a Bazilikába.
5.     Az idei Nagyböjtben is kiszolgáltatjuk a betegek szentségét beteg, idős Testvéreinknek, erre március 18-án, vasárnap a ½ 11 órai szentmise keretében kerül sor. Kérjük, hogy előzetesen végezzék el szentgyónásukat. A betegek kenetében azok is részesülhetnek, akik korábban már felvették ezt a szentséget. A szentség felvételére szíveskedjenek feliratkozni a sekrestyében.
6.     Március 25-én, vasárnap a szentmisék után lehetőséget kínálunk az egyházi hozzájárulás befizetésére a templom előterében, Képviselőtestületünk tagjainak segítségével.
7.     A lelki anyaságra–apaságra hivatást érző testvéreink számára újabb alkalom nyílik a lelki adoptálásra. Ünnepélyes ígérettételükre Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén, március 26-án, az este 6 órai szentmise keretében kerül sor. Kérjük, hogy részvételi szándékukat előre jelezzék a plébániai irodán.
8.     A nagyböjti lelkigyakorlat is ekkor kezdődik. A triduumot március 26-, 27- 28- án, az este 6 órai szentmise keretében Dr. Papp Tamás plébános tartja.
9.     Március 31-én,szombaton délelőtt a gyermekek számára kézműves foglalkozást tartunk a plébánián, délelőtt 10-től 13 óráig.

Szeretettel ajánljuk a testvérek figyelmébe a „Két budai római katolikus plébánia története” című DVD-t, mely a farkasréti és a felső-krisztinavárosi plébánia területének történetét mutatja be. A DVD megvásárolható a sekrestyében vagy a plébánia irodán, 1000 Ft-os áron.