Címlap | Blogok | Hirdetések blogja

2012. február 19. –– Évközi 7. Vasárnap

1.     A héten, február 22-én lesz hamvazószerda, ezzel megkezdődik a Nagyböjt. Hamvazószerdán, a bűnbánat és a húsvéti készület jeleként a szentmiséken hamvazás lesz. Ugyancsak lesz hamvazás a jövő vasárnapi szentmisék után is. Nagyböjtben péntekenként este ¼ 6 órai kezdettel keresztutat végzünk.

 

2.     Már most jelezzük, hogy március 9-én, pénteken városmissziós est lesz a Szent István Bazilikában. Emiatt ezen a péntek estén templomunkban nem lesz sem keresztút, sem esti szentmise. A városmissziós est programja a hirdetőtáblán olvasható.
 
3.      Jövő vasárnap országos templomi perselygyűjtést tartunk a katolikus iskolák javára.
 
4.     A lelki anyaságra–apaságra hivatást érző testvéreink számára újabb alkalom lesz a lelki adoptálásra. Ünnepélyes ígérettételükre Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén, március 25-én, az este 6 órai szentmise keretében kerül sor. Kérjük, hogy részvételi szándékukat előre jelezzék a plébániai irodán.
 
5.     A nagyböjti lelkigyakorlat is ekkor kezdődik. A triduumot március 25-, 26-, 27-én, az este 6 órai szentmise keretében Dr. Papp Tamás plébános tartja.
 
6.     A bérmálási ünnepi szentmiséről elkészültek a fénykép minták. A képek 250 forintos on rendelhetők, irodaszolgálati időben. A képek árát megrendeléskor kell befizetni.
 
7.     Elkészült a „Két budai római katolikus plébánia története” című DVD, melynek kiadását a XII. kerületi Önkormányzat is támogatta. A történeti összeállításban közösségünk tagja, Biró Aurél a farkasréti és a felső-krisztinavárosi plébánia területének történetét mutatja be, az Árpád-kortól napjainkig. A DVD megvásárolható a sekrestyében vagy a plébánia irodán, 1000 Ft-os áron.
 
8.     Emlékeztetőül hirdetjük a kedves testvéreknek, hogy  jövedelemadójuk 1%-át a Magyar Katolikus Egyháznak adhatják. A jövedelemadó további 1 %-a  közhasznú alapítványok javára ajánlható fel. Közvetlenül ez a második 1% érinti plébániánkat. Plébániai alapítványunk neve és adószáma a hirdetőtáblán olvasható. A múlt évi felajánlásoknál felmerült kellemetlenségekért elnézést kérünk. Az adminisztrációs problémák rendeződtek, a felajánlott összeg már megérkezett alapítványunkhoz. Szeretettel kérjük és köszönjük további támogatásukat.             
    (FARKASRÉTI MINDENSZENTEK ALAPÍTVÁNY, 18228847-2-43)