Címlap | Blogok | Hirdetések blogja

2011. április 3. –– Nagyböjt 4. Vasárnapja
1.    

Nagyböjtben péntekenként este ¼ 6 órai kezdettel  keresztutat végzünk.

2.     

A mai vasárnap elsővasárnap, délután szentségimádást tartunk.

3.     

Jövő vasárnap, április 10-én lesz templomunk felszentelésének 34. évfordulója. Ezen a napon a szokott feltételekkel búcsút lehet nyerni.

4.     

Jövő vasárnap országos templomi gyűjtés lesz a Szentföld javára. Ugyanekkor, minden szentmise után lehetőséget kínálunk az egyházi hozzájárulás befizetésére is a templom előterében, Képviselőtestületünk tagjainak segítségével.

5.     

Az idei Nagyböjtben is kiszolgáltatjuk a betegek szentségét beteg, idős Testvéreinknek, erre jövő vasárnap, április 10-én, a ½ 11 órai szentmise keretében kerül sor. Kérjük, hogy előzetesen végezzék el szentgyónásukat. A betegek kenetében azok is részesülhetnek, akik korábban már felvették ezt a szentséget. A szentség felvételére szíveskedjenek feliratkozni a sekrestyében.

6.     

Felhívjuk a kedves testvérek figyelmét, hogy a zsolozsma a következő 2 hétben péntek helyett hétfőn 7 órakor lesz.

7.     

Jövő szombaton, április 9-én a felnőttek számára a plébánián egész napos lelki napot tartunk, 9 órától kb. délután 5 óráig, Herpy György atya vezetésével. A lelki nap megszervezését az itt működő cursillo-s imacsoportunk vállalta. Mindenkit szeretettel hívunk a nagyböjti lelki elmélyedésre. Az ebéd adagok elkészítése miatt előzetes jelentkezést kérünk a plébánia irodán vagy a szórólapokon feltűntetett telefonszámon. További információk plakáton is olvashatók.

8.     

A  Nyugdíjas klub  áprilisi összejövetele a Nagyhét miatt 1 héttel korábban, április 13-án szerdán lesz. Ezúttal a Szent Rita életéről készült filmet tekintjük meg a plébániai hittanteremben, délután 2 órától kb. 5 óráig.

9.     

Április 16-án, szombaton reggel 8 órától takarítónapot tartunk a templomban és a plébánián.

10. 

Család csoportunk szervezésében ugyancsak április 16-án szombaton kerül sor a családok szabadtéri keresztútjára. Indulás délelőtt 10 órakor a templom elől.

Előre jelezzük, hogy Virágvasárnapon, április 17-én az este 6 órai szentmisén a passió témájához komponált Keresztút és Szonettkoszorú című művek hangzanak el, a szerző Sillye Jenő és barátai előadásában.