Címlap | Blogok

Hirdetések blogja

2022. október 1.

1./ Szombaton (október 8.), Magyarok Nagyasszonya főünnepén délelőtt 11 órakor szabadtéri szentmisét mutatunk be a Széchenyi-hegy oldalában lévő Úti Madonna kápolnánál. Eső esetén a szentmisét a templomban tartjuk meg.

 

2./ Jövő szombaton és vasárnap minden szentmise után lehetőség lesz az önkéntes egyházi hozzájárulás befizetésére a templom előcsarnokában.

 

3./ Amint erről lelkipásztori levélben tájékoztatás adtunk, 2022. október 1. és november 28. között népszámlálás zajlik Magyarországon. A népszámlálás nagyon fontos esemény nemcsak Magyarország, de a magyar katolikusok életében is, ezért arra buzdítunk minden katolikust, hogy a népszámlálás alkalmával vallja meg a római katolikus/görögkatolikus valláshoz tartozását.

2022. szeptember 11.

1./ Hétfőn lesz első alkalommal énekes zsolozsma és felnőtt katekézis. Emiatt szept. 12-én – Mária nevenapján – este 6 órakor lesz szentmise, zsolozsmával egybekötve.

 

2./ Szerdán – Szent Kereszt felmagasztalásának ünnepén – az európai püspöki konferenciák felhívására csendes szentségimádást tartunk Európa békéjéért. Emiatt szerdán este 6 órakor lesz szentmise, melyet este 7 óráig csendes szentségimádás követ.

 

3./ Szombaton – szept. 17-én – este 6 órakor lesz a Teréz-mise. Szombaton reggel 8 órakor indul a gyalogos Mindszenty-zarándoklat a Városmajorból Máriaremetére.

 

4./ A héten megkezdjük a plébániai hitoktatást. Elsőáldozóknak kedden délután 5 órakor, felsős és középiskolásoknak pénteken este 7 órakor, a bérmálásra jelentkezetteknek vasárnap este 7 órakor lesz hittanóra. Elsőáldozóknak a vasárnap 9 órai szentmise után is lehetőségük van plébániai hitoktatásra, amennyiben a keddi nap nem jó.

2022. szeptember 4.

1./ Csütörtökön – Kisboldogasszony ünnepén – kivételesen reggel 7 órakor lesz szentmise, ezen a napon ezért elmarad a szokásos szentségimádás.

 

2./ A hétfői felnőtt katekézist és énekes zsolozsmát szeptember 12-én kezdjük.

 

3./ A plébániai hitoktatást elsőáldozóknak szeptember 13-án kedden du. 5 órakor, a felsős és középiskolás csoportnak szeptember 16-án pénteken este 7 órakor kezdjük. Azoknak az elsőáldozóknak, akiknek nem jó a keddi hittanóra időpontja, lehetőség lesz vasárnap a 9 órai szentmise után elsőáldozási hittanra; ez első alkalommal szeptember 18-án lesz. Az őszi bérmálásra jelentkezettek számára jövő vasárnap (szept. 11.) az esti szentmise után 7 órakor lesz oktatás.

Évközi 20. vasárnap – 2022. augusztus 14.

1./ Augusztus 14-én vasárnap az esti szentmise az aug. 15-i Nagyboldogasszony ünnepének előesti szentmiséje. Aki ezt az esti szentmisét vasárnapi misekötelezettségként teljesíti, annak Nagyboldogasszony ünnepén is részt kell vennie szentmisén, mivel az parancsolt ünnep. Nagyboldogasszony ünnepén viszont – mely hétfői munkanap – nem lesz 9 órai szentmtmise, hanem csak reggel ½ 8-kor, délelőtt 11 és este 18 órakor tartunk szentmisét.

 

2./ Augusztus 17-én, szerdán reggel 7 órakor Teréz-misét tartunk.

 

3./ Szent István király főünnepén, szombaton délelőtt 9 órakor lesz szentmise, illetve már a péntek este is lesz előesti szentmise. Ez a főünnep azonban nem parancsolt ünnep. A Szent István bazilika előtti téren szombat délután 5 órakor kezdődik a főpapi szentmise, melyet a Szent Jobb-körmenet követ.

Szombat este 6 órakor farkasréti templomunkban megtartjuk a vasárnapi előesti szentmisét.