Címlap

Blogok

2020. január 19. – Évközi 2. Vasárnap

 

 

A mai vasárnappal megkezdődött a Krisztus-hívők egységéért meghirdetett ökumenikus imahét, mely január 26-ig tart. Ennek keretében a mi templomunkban hétfőn, este ½ 7 órai kezdettel lesz ökumenikus imaest, melyen Keczkó Pál evangélikus lelkész tart elmélkedést. Szeretettel hívjuk a testvéreket az ökumenikus imatalálkozóra, mely után szerény agapéra is sor kerül a hittanteremben. A budahegyvidéki imahét teljes programját plakáton olvashatjuk.

2020. január 12. – Vasárnap Urunk megkeresztelkedése

 

 

  1. Január 17-én, pénteken este 6 órakor Teréz misét tartunk.

 

  1. Jövő vasárnappal meg kezdődik a Krisztus-hívők egységéért meghirdetett ökumenikus imahét, mely január 19-től 26-ig tart. Ennek keretében a mi templomunkban január 20-án, hétfőn este ½ 7 órai kezdettel lesz ökumenikus imaest, melyen Ablonczy Tamás református lelkész tart elmélkedést. Szeretettel hívjuk a testvéreket az ökumenikus imatalálkozóra, mely után szerény agapéra is sor kerül a hittanteremben.. A budahegyvidéki imahét teljes programját plakáton olvashatjuk.

„Minden forrásom belőled fakad”, 5. - 2020.01.13.

1./ A két pápa c. filmet sok katolikus megnézte – és meg fogja még nézni. Akik már látták, megoszló véleményük volt róla: egyeseknek tetszett, másoknak nem. Ebben nincs semmi rendkívüli, hiszen egy alkotás – legyen az képzőművészeti, zenei, irodalmi, vagy filmalkotás – természetesen megosztja a nézőket és hallgatókat. Általában így vagyunk sok mindennel, még az ételekkel is: egyikünk szereti, másikunk nem szereti ugyanazt az ételt. Ugyebár ezen nem szoktunk összeveszni; ezért az említett film különböző fogadtatásán sem kell vitatkozni.

2020. január 5. – Karácsony utáni 2. Vasárnap

 

 

  1. A mai vasárnap elsővasárnap, délután fél 5-től szentségimádást tartunk.

 

  1. Hétfőn, január 6-án lesz Vízkereszt ünnepe, mely parancsolt ünnep. Vasárnapi miserendet tartunk.